include ile çağırdığım css içine müdahale için php

CSS hakkında yardım alabilir ve paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.
Cevapla
Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 352
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

include ile çağırdığım css içine müdahale için php

Mesaj gönderen Özgür » 25 Ağu 2011, 15:19

style.css dosyası hakkında;

uzantısını php yaparsın ve css gibi import edersin sayfana çalışır diyorlar. Böyle yapmak doğru mu? Uzantısını css olarak kullanarak kod gömme olasılığı var mı?

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: include ile çağırdığım css içine müdahale için php

Mesaj gönderen Gökhan » 25 Ağu 2011, 21:15

header("Content-Type: text/css"); <- Bu satırı dosyanın en başına ekle, sonra kullanmanda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, benzer biçimde JavaScript kodları için yıllarca uyguyladık mesela <script language="Javascript" src=dosya.php?falanca=filanca></script> şeklinde kullandık.

Ayrıyeten, eğer bir tema işlemi ise, farklı anlarda çağırmak üzere farklı farklı css dosyaları da oluşturabilirsin.

Ancak şuna dikkat etmelisin, eğer bir php dosyasını stil dosyası gibi kullanacaksan, içerisinde css kodundan başka çıktı olmamalıdır. Yani;

body{
color:<? echo $burenk; ?>;
}
gibi olabilir asla echo "<br>"; vb olmaz.

Şu şekilde kullanabilirsin misal;
index.php için
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stil.php?bg=blue">

ve stil.php için;
<?php
header("Content-Type: text/css");
?>
body
{
background-color:<?=$_GET["bg"];?>;
}

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 352
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: include ile çağırdığım css içine müdahale için php

Mesaj gönderen Özgür » 26 Ağu 2011, 14:10

Teşekkür ederim. Çok sağolun

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir