yardım lütfen

Web sayfalarında sıkça kullanılan javascript dili hakkında konular, hazır scriptler.
Cevapla
haylaz_evlat
Üye
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 06 Mar 2011, 00:48

yardım lütfen

Mesaj gönderen haylaz_evlat » 09 Mar 2011, 01:02

formda butona basınca kontrol fonksiyonuna yöneliyor. ve gerekli uyarıları veriyor ama bi türlü eposta kontrolü yapamıyor action bölmüne geçiyor.aşağıdaki kod bloğunda nerde hata olduğunu çözebilmiş değilim. yardımcı olur musunuz.

Kod: Tümünü seç


<script type="text/javascript">

            function regkontrol(pattern, value)
                {
                   r = new RegExp(pattern, "g");
                   return r.test(value);
                } 
 
                    function mailkontrol()
                        {
                            Eposta   = "^"+"([abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9_\.\-]+)"+"@"+"([abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9_\.\-]+)"+"[\.]"+"([abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9_\.\-]+)"+"$"; 
 
                            if ( !regkontrol(Eposta,document.uyelik.email.value))
                                    {
                                        alert("Lütfen Doğru Bir E-posta Adresi Giriniz.");
                                        document.uyelik.email.value="";
                                        document.uyelik.email.focus();
                                        return false;
                                    }
                            else { return true; }
                               
                        }
              
              function sifrekontrol()
            {
    
            if (sifre.length <6 || sifre.length >20) {alert ("Şifreniz en az 6 en fazla 20 karakter olmalıdır"); document.uyelik.sifre.select();
            document.uyelik.sifre.value ="" ; document.uyelik.sifre2.value ="" ; return false;}          
             else if(sifre != sifre1){alert("Şifreniz uyuşmuyor. Lütfen Tekrar deneyiniz...")  ; document.uyelik.sifre.select();
             document.uyelik.sifre.value ="" ; document.uyelik.sifre2.value ="" ; return false ;}
             
             else { return true; }   
                        
            } 


function kontrol()
{  
            var isim = document.uyelik.isim.value;
            var mail = document.uyelik.email.value;
            var mail1= document.uyelik.email2.value;
            var nick = document.uyelik.kadi.value;
            var sifre = document.uyelik.sifre.value;
            var sifre1 = document.uyelik.sifre2.value;
            var sehir = document.uyelik.sehir.value;
            var meslek = document.uyelik.meslek.value;
                   
    if(isim == "") {alert("lütfen Adınızı ve Soyadınızı yazın");document.uyelik.isim.focus(); return false;}
    
        else if(mail == "") {alert("Lütfen Email adresinizi yazın");document.uyelik.email.focus(); return false;}
        
        else if (nick ==""){alert("Lütfen Kullanıcı adınızı yazın");document.uyelik.kadi.focus(); return false;}
        
        else if(sifre =="") {alert("Lütfen Şifrenizi yazın");document.uyelik.sifre.focus(); return false;}
        
        
    else
        {
        if(mailkontrol(document.uyelik)) 
            {
            document.uyelik.submit();  document.uyelik.mail.focus(); return(true);
            }
         else if (sifrekontrol(document.uyelik)) 
            {
            document.uyelik.submit() ; document.uyelik.sifre.focus();return(true) ;
            }    
        else {
            return(false);
            }
        }

  return (false);                  
}                     

</script>

haylaz_evlat
Üye
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 06 Mar 2011, 00:48

Re: yardım lütfen

Mesaj gönderen haylaz_evlat » 09 Mar 2011, 01:17

benim yapmak istediğim butona basılınca action kısmına geçmeden boş alan var mı yok mu onun kontrolü şifrenin aynı olup olmadığı aynı ise karakter sayısı uyup uymadığı, mail aynı olup olmadığı ve doğru mail yazılmış mı yazılmamış mı bunların hepsi uygunsa action kısmına geçmesi 3 gündür uğraşıyorum bi türlü yapabilmiş değilim. hep bi tanesi eksik kalıyor.lütfen yardımcı olur musunuz

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: yardım lütfen

Mesaj gönderen Gökhan » 09 Mar 2011, 09:08

Denemeden bu şekilde bir hatayı bulmak güç, en azından benim açımdan.

Neden tüm formu tek bir fonksiyon ile kontrol etmiyorsunuz?

Bu şekilde sanki bir program akışı sağlamaya çalışılmış, her birim kendi işlemini yapıp başka bir birime devrediyor şeklinde, tek fonksiyonda alanları yukarıdan aşağıya tek tek sırayla kontrol etmek daha mantıklı geliyor bana.

haylaz_evlat
Üye
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: 06 Mar 2011, 00:48

Re: yardım lütfen

Mesaj gönderen haylaz_evlat » 09 Mar 2011, 23:23

o şekilde de denedim ama olmadı else if kullanmanın belirli bi sayısı var mı ki çünkü 4 yada 5 ten sonrasını görmezlik geliyor gibi oldu..ama olmazsa artık php de kontrol ettrip hatalkıysa kullanıcı bütün bilgilerini yeniden girmesini sağlıcam şayet olmazsa. bakalım biraz daha uğraşıcam.. teşekkür ederim yinede..

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir