js uzantılı dosyaların içine tablodan veri çekilebilir mi?

Web sayfalarında sıkça kullanılan javascript dili hakkında konular, hazır scriptler.
Cevapla
Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

js uzantılı dosyaların içine tablodan veri çekilebilir mi?

Mesaj gönderen Özgür » 15 Şub 2012, 01:46

.js uzantılı sayfa içinde tablodan veri çekerek liste oluşturulabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: js uzantılı dosyaların içine tablodan veri çekilebilir m

Mesaj gönderen Gökhan » 15 Şub 2012, 08:07

Uzantıyı php yapıp, çıktı olarak da sadece JavaScript kullanırsan, php uzantılı bu dosyayı JavaScript gibi çekebilirsin.

Örnek;


js.php

Kod: Tümünü seç

<?php
//...

$site = "www.phpindir.net";

//...
?>
var site = <?=$site;?>
document.write(site);


sayfa.php, html vesaire olabilir.

Kod: Tümünü seç

//...
<script language="JavaScript" src="js.php"></script>
//...

Bu örnekte ekranda http://www.phpindir.net yazacaktır.

Çok dikkat etmemiz gereken şey, js.php yani JavaScript dosyası olarak çağıracağımız dosya içerisine doğrudan çıktı vermeyelim. Yani çıktıları document.write ile verelim.

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir