Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

PHP ve MySQL ile ilgili yardım taleplerinizi paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Mesaj gönderen Özgür » 18 Haz 2012, 17:25

eğer session'dan tr geliyorsa $satir1->alt_sektor_adi_tr
eğer session'dan ru geliyorsa $satir1->alt_sektor_adi_ru sütununu çektirmek istiyorum.
aşağıdaki diziliş syntax hatası veriyor. Echo'nun içinde . işareti nasıl kullanılır. Yardımcı olur musunuz?

Kod: Tümünü seç

echo "<font color=\"white\" size=\"2\"><a href=\"urun_detay.php?id=$satir13->id&akid=$bolunmus[$m]\">$satir1->alt_sektor_adi_"."$dil</a> - </font>";

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: . ile birleştirme

Mesaj gönderen Gökhan » 18 Haz 2012, 22:45

$alan = "alt_sektor_adi_" . $dil;

...

$satir1->$alan; // şeklinde kullanabilirsiniz.

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Mesaj gönderen Özgür » 19 Haz 2012, 18:53

Teşekkür ederim

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Mesaj gönderen Özgür » 13 Oca 2014, 17:05

Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in C:\wamp\www\flamingo_rev2\index.php on line ...

Diye bir hata veriyor

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Mesaj gönderen Özgür » 13 Oca 2014, 17:44

$dil için sayısal değer vererek sorunu çözdüm. tr, ru, ar gibi olmadı.

Kod: Tümünü seç

$dil=1;
$alan = "spot_baslik_" . $dil;
echo $satir102->$alan;
sorun yok.

Değişken tanımlaması kullanırsam hata veriyor.

Kod: Tümünü seç

$dil="tr";
$alan = "spot_baslik_" . $dil;
echo $satir102->$alan;

Bu da hata veriyor

Kod: Tümünü seç

$dil="tr";
$alan = "spot_baslik_" . "$dil"."";
echo $satir102->$alan;

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 347
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: . ile birleştirme

Mesaj gönderen Özgür » 11 Kas 2016, 17:33

Gökhan yazdı:$alan = "alt_sektor_adi_" . $dil;

...

$satir1->$alan; // şeklinde kullanabilirsiniz.

Kullandım işe yaradı

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir