1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Gönderilme zamanı: 18 Haz 2012, 17:25
gönderen Özgür
eğer session'dan tr geliyorsa $satir1->alt_sektor_adi_tr
eğer session'dan ru geliyorsa $satir1->alt_sektor_adi_ru sütununu çektirmek istiyorum.
aşağıdaki diziliş syntax hatası veriyor. Echo'nun içinde . işareti nasıl kullanılır. Yardımcı olur musunuz?

Kod: Tümünü seç

echo "<font color=\"white\" size=\"2\"><a href=\"urun_detay.php?id=$satir13->id&akid=$bolunmus[$m]\">$satir1->alt_sektor_adi_"."$dil</a> - </font>";

Re: . ile birleştirme

Gönderilme zamanı: 18 Haz 2012, 22:45
gönderen Gökhan
$alan = "alt_sektor_adi_" . $dil;

...

$satir1->$alan; // şeklinde kullanabilirsiniz.

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Gönderilme zamanı: 19 Haz 2012, 18:53
gönderen Özgür
Teşekkür ederim

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2014, 17:05
gönderen Özgür
Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in C:\wamp\www\flamingo_rev2\index.php on line ...

Diye bir hata veriyor

Re: Dil seçeneğine göre veritabanı tablodan alan çekme

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2014, 17:44
gönderen Özgür
$dil için sayısal değer vererek sorunu çözdüm. tr, ru, ar gibi olmadı.

Kod: Tümünü seç

$dil=1;
$alan = "spot_baslik_" . $dil;
echo $satir102->$alan;
sorun yok.

Değişken tanımlaması kullanırsam hata veriyor.

Kod: Tümünü seç

$dil="tr";
$alan = "spot_baslik_" . $dil;
echo $satir102->$alan;

Bu da hata veriyor

Kod: Tümünü seç

$dil="tr";
$alan = "spot_baslik_" . "$dil"."";
echo $satir102->$alan;

Re: . ile birleştirme

Gönderilme zamanı: 11 Kas 2016, 17:33
gönderen Özgür
Gökhan yazdı:$alan = "alt_sektor_adi_" . $dil;

...

$satir1->$alan; // şeklinde kullanabilirsiniz.

Kullandım işe yaradı