str_replace sorunu

PHP ve MySQL ile ilgili yardım taleplerinizi paylaşabilirsiniz.
Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 02 Nis 2013, 19:47

db'e yazarken \n leri <br> çevir satırı ekliyorum.

Gönderdiğim:

Kod: Tümünü seç

1
12
23
3
databes'a yazılan

Kod: Tümünü seç

 1
<br>12
<br>23
<br>3 
Benim anladığım /n'i <br> çeviriyor ama aynı anda çevirmiyor gibi yazıyor.

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 02 Nis 2013, 19:59

satırın türü: text

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Gökhan » 02 Nis 2013, 22:33

Ben soruyu tam anlamadım, çevirmiyor gibi yazıyor kısmını?

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 03 Nis 2013, 17:47

Gönderdiğim

Kod: Tümünü seç

1
2
3
$bolunmus=str_replace("\n","<br>",$bolunmus); //

sonuç (yani database yazılmış hali)

Kod: Tümünü seç

1
<br>2
<br>3
Gördüğünüz gibi \n'leri <br> yapmış fakat yine de alta geçmiş db'e yazarken. Bunu nasıl önlerim.

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 03 Nis 2013, 17:52

Bana lazım olan böyle
[/code]1<br>2<br>3[/code]

Çünkü popup pencere javascripti hata veriyor akti takdirde.

Kullanıcı avatarı
Gökhan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 390
Kayıt: 11 Şub 2009, 22:57

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Gökhan » 03 Nis 2013, 22:55

Yazarken <br> koymak yerine, okurken koymak daha mantıklı değil mi?

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 04 Nis 2013, 13:05

Mantıklı.

Kod: Tümünü seç

yenisayfa.document.write(<? $yazi="$satir100->mesaj";?>)
var str='<?=$yazi;?>';
var n=str.replace("\n","<br>");
Yaparak okurken replace yaptım ama
id sevdiği söz
1 Ey
Türk
Gençliği
şeklinde yazılmış bir satırı

Ey Türk Gençliği

yapmıyor. Bu yüzden Javascript içinde hata veriyor boşluk olunca!

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 04 Nis 2013, 14:01

- nl2br(); karakter dizisini satır sonu ayraçlarını (\r\n)html <br>ile değiştirir.
- strip_tags() karakter dizisini html ve php ayraçları temizlenmiş olarak döndürür.
- Addslashes()karakter dizisindeki saklı karakterlerin başında \işareti olacak şekilde döndürür. Örn $ à \$ olur
- stripslashes() \ işarti ayıklanır.
- htmlspecialchars () karakter dizisi gerekli karakterler HTML ENTITY’lerine çevrilerek döndürülür.
Örn < işaret < olur

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 04 Nis 2013, 14:18

Bunlardan
- nl2br(); karakter dizisini satır sonu ayraçlarını (\r\n)html <br>ile değiştirir.
işime yarar gibi gözükse de javascript içinde satırı alıp nasıl replace edeceğim bilmiyorum.

Özgür
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Mesajlar: 351
Kayıt: 16 Şub 2009, 01:16

Re: str_replace sorunu

Mesaj gönderen Özgür » 04 Nis 2013, 14:39

Kod: Tümünü seç

Ey
Türk 
Gençliği
satırına

Kod: Tümünü seç

yenisayfa.document.write(<? $yazi="$satir100->mesaj";?>)
var str='<?=$yazi;?>';
var n=str.replace("\n\r","<br>");
Buru denedim olmadı.

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir